Vliegen - Theorie

  • Theorie
  • Studiepakket

Vliegbrevet: De weg naar vliegavonturen bij Adventure Flights

Adventure Flights, geregistreerd onder NL-DTO-007 en NL-RTF-167, is dé door ILenT erkende vliegschool voor aspirant-vliegers. Bij ons kun je worden opgeleid voor het Nederlandse vliegbrevet op vleugelvliegtuigen, bekend als RPL (Recreational Pilot License) en het internationaal geldende PPL (Private Pilot License). Onze opleiding combineert praktijklessen en essentiële theoretische kennis.

Theorieopleiding en examen

Jaarlijks start onze theorieopleiding in september, één avond per week gedurende ongeveer 29 avonden. De theorie-examens omvatten voorschriften, operationele procedures, algemene vliegtuigkennis, vliegtuigprestaties, menselijke prestaties, meteorologie, navigatie en communicatie. Onze gestructureerde aanpak zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent op het praktijkexamen, dat kan worden aangevraagd zodra alle theorievakken zijn behaald.

Internationale normen en theorieopleiding

Volgens PART-FCL, de internationale regelgeving voor brevetten, moet de theoretische opleiding worden gevolgd bij een door de overheid getoetste en goedgekeurde vliegschool. Examens moeten binnen een opleidingsinstelling worden afgenomen.

Radiotelefonie (RT) Praktijkcursus: vergroot je vliegbevoegdheden

Naast de theorieopleiding bieden we een praktijkcursus RT (Radiotelefonie) aan. Het behalen van de RT-bevoegdheid geeft je de mogelijkheid de radio in het vliegtuig te bedienen en gecontroleerd luchtruim te doorkruisen en op gecontroleerde vliegvelden te landen. Deze bevoegdheid kan zelfs vóór het behalen van je vliegbrevet worden verworven. Hoewel niet verplicht voor het RPL-brevet, raden we het sterk aan voor extra vrijheid en veiligheid.

Leeftijdsgrenzen voor het vliegbrevet

Voor avonturiers die dromen van het behalen van een vliegbrevet, is het goed te weten dat er geen strikte leeftijdsgrenzen zijn. Wel heeft het ILenT een minimumleeftijd van 16 jaar vastgesteld vóórdat een leerling zijn eerste solovlucht mag uitvoeren. We adviseren u graag persoonlijk indien men onder deze leeftijd reeds wil aanvangen met de opleiding.

Interesse in vlieglessen? Neem contact op!

Benieuwd naar de PPL(A) theorie-opleiding of de RT-praktijkcursus? Heb je vragen over de procedure, kosten of leeftijdsgrenzen om een vliegbrevet te halen? Neem gerust contact met ons op. Of bezoek de website www.cbr.nl/luchtvaart.pp voor gedetailleerde informatie over de theorie-examens. Ontdek de wereld van vliegen bij Adventure Flights!