Team Adventure Flights

Contact - Over ons

Adventure Flights is opgericht in 1995. Sinds de oprichting hebben al honderden aspirant piloten bij ons een luchtje weten te scheppen. Allen met het idee om eens zo vrij als een vogel te zijn.

Vanaf het vliegveld in Middenmeer verzorgt Adventure Flights complete vliegopleidingen. Dit betekent dat Adventure Flights zorg draagt voor alle benodigde praktijklessen waarbij gebruik wordt gemaakt van haar eigen vloot vliegtuigen.

Wij verzorgen een goed doortimmerde theoriecursus die weinig aan het toeval overlaat, wij dragen alles aan wat daarvoor nodig is. Deze cursus is geheel te volgen bij ons in het moderne klaslokaal van het clubgebouw van Vliegveld Middenmeer.

Adventure Flights heeft na het betrekken van haar nieuwe accommodatie de MLA Vloot vervangen door hypermoderne nieuwe toestellen.
 De keuze is o.a. gevallen op de ruime TL3000 Sirius van TL-UltraLights uit Tsjechië. Daarnaast hebben we voor onze PPL opleiding een CSA SportCruiser actief in onze vloot en hebben we ter aanvulling een gloednieuwe Bristell b23 besteld.

De nieuwe MLA toestellen zijn vervaardigd van carbon & composiet waardoor ze zeer sterk en licht zijn. Daarnaast zijn ze bijzonder compleet uitgerust met hypermoderne instrumenten en veiligheidscomponenten welke normaliter alleen in een grotere vliegtuigklasse worden aangetroffen.

Jaarlijkse Open Dag op Vliegveld Middenmeer

Open Dag op Ultra Modern Vliegveld-Middenmeer

Midden tussen de agrarische akkers van Middenmeer is aan de Flevoweg 1 een vliegveld gesitueerd. Akkerbouwer en vliegenthousiast Jaap van de Beek heeft reeds dertig jaar een stuk van zijn land ingedeeld voor zijn hobby. In 2015 heeft het vliegveld een permanente vergunning gekregen, waardoor het ook meteen een stuk geprofessionaliseerd is. Het is inmiddels de thuisbasis van vliegschool Adventure Flights, Brasserie Wings en Vliegclub Middenmeer met 30 vliegtuigen en ca. 190 vliegende leden!

Jaarlijks op de eerste zaterdag van juni organiseert Vliegveld Middenmeer haar Open Dag.
Deze dag voorziet klein en groot van heel veel luchtvaart inspiratie. Het programma omvat onder meer de aanwezigheid van vele vliegtuigen en haar eigenaren die iedereen graag te woord staan om vragen te beantwoorden. Leuke luchtvaart gerelateerde bedrijven zullen met stands geïnteresseerden uitgebreid voorzien van hun aanbod en diverse activiteiten zullen worden ondernomen waarbij vliegen en vliegtuigen de hoofdrol spelen.

André Harte, eigenaar van de vliegschool, ziet dagelijks met eigen ogen hoe het vliegveld groeit. “Sinds de permanente vergunning hebben we een fantastische plek, waar liefhebbers, luchtvaart-geïnteresseerden en professionele en recreatieve vliegers terecht kunnen. Vanuit het luchthavengebouw, Brasserie Wings en het overdekte terras heeft men prima uitzicht op de baan en de vliegtuigen. Daarnaast hebben we twee ruime hangars. Vanaf dan hebben we plek voor maar liefst vijftig toestellen.” Niet alleen het vliegveld is gegroeid ook de vliegschool groeit gestaag. “Ik startte hier met twee toestellen en drie instructeurs. Inmiddels heb ik vijf toestellen en negen instructeurs en eigenlijk zijn we alweer toe aan uitbreiding.”

Zichtbare groei & bijzondere technologische ontwikkelingen:
Deze positieve ontwikkelingen komen tot stand door verschillende invloeden, volgens André: “De locatie is uniek en tegelijkertijd ontzettend goed bereikbaar. We zijn zichtbaar vanaf de A7 en binnen 30 minuten rijden zit je op de ring van Amsterdam. De brasserie zorgt er tevens voor dat we zichtbaarder zijn. Niet alleen voor passanten, maar ook voor bedrijven. Wings heeft namelijk een mooie en inspirerende vergaderruimte, die voor steeds meer aanloop zorgt. Dezelfde bedrijven zien we vaak ook weer terug met bijvoorbeeld een teamuitje waar proef-vlieglessen worden gekoppeld aan lekker eten. Daarnaast zorgt de Vliegclub Middenmeer (VCM) voor meer bekendheid met haar lezingen, bijeenkomsten en BBQ’s. Het vliegveld is gewoon een gezellige trekpleister, waar men weer eens andere mensen ontmoet. Alles samen zorgt voor ‘booming business’ en dat is prachtig om te zien.”

André ziet de toekomst van Vliegveld Middenmeer dan ook rooskleurig in. “De technologische ontwikkelingen in de kleine luchtvaart zijn de afgelopen 10 jaar bijzonder groot. De vliegveiligheid is met alle hulpsystemen in & buiten de cockpit enorm toegenomen, zo zijn alle onze vliegtuigen o.a. uitgerust met een parachute waar het hele vliegtuig aan landt in geval van een noodsituatie. Maar ook het comfort niveau van de vliegtuigen is groot. Met automatische piloot, stoelverwarming, grote navigatieschermen en bluetooth noise-cancelling headsets vlieg je zeer comfortabel met ruim 200km/uur heel Europa door”.

Vliegen is voor iedereen!

“Vliegen is een fantastische beleving en wat is er mooier dan zelf een vliegtuig te besturen en de ultieme vrijheid op die manier te ervaren”.

“Een vliegbrevet halen met onze MLA-klasse vliegtuigen is erg goed haalbaar. De nieuwe ontwikkelingen hebben de operationele kosten van deze vliegtuigen veel aantrekkelijker gemaakt. Het brandstof verbruik is bijvoorbeeld vergelijkbaar met een gezinsauto en zit op circa 40% van het verbruik van de grotere Cessna’s en Piper’s terwijl de vliegsnelheid minimaal gelijk is. Een vliegbrevet kost circa 10.000 euro. Voor dat geld maken velen hun droom waar en vlieg je gemiddeld 40 vlieguren verdeeld over een periode van 1 tot 2 jaar. Eenmaal het brevet in handen dan heeft men de gelegenheid om onze vliegtuigen te huren waarbij men enkel de vlieguren betaald en niet de wachttijd als een lunch bijvoorbeeld op Texel wordt genoten”
“Ik zou zeggen, kom eens langs en proef de sfeer!”

Meer informatie: www.adventureflights.nl en www.vliegveldmiddenmeer.nl.