Adventure Flights vervangt haar Eurofoxen

Na 15 jaar naar tevredenheid gebruik te hebben gemaakt van het vliegtuig type Eurofox, waarin vele vliegers hun brevet hebben gehaald en met veel plezier de nodige vliegtrips hebben gemaakt, heeft Adventure Flights besloten deze te vervangen door moderne toestellen .

Samen met de mede-eigenaar van de PH-3R3, dhr Feikema, is de keuze gevallen op de Sirius TL 3000 van TL Ultralights

Deze Sirius, met een romp van carbon, en voorzien van een Rotax 912 krachtbron van maar liefst 100 PK, zal worden uitgerust met leren bekleding, navigatie- en strobe-lights, ballistische parachute(!) en een indrukwekkende "glass cockpit" met 2 G3X Touch schermen. De digitale schermen hebben de Garmin GTR 225A radio en GTX 328 transponder geïntegreerd. Uiteraard is de cockpit lay-out voorzien van de benodigde analoge backup instrumenten.

Met de 2 Siriussen beschikt onze vliegschool over een serieuze vliegtuigen die met een kruissnelheid van ruim 100 KTS makkelijk mee kunnen komen met de general aviation.

20 december jl. zijn we bij de fabriek geweest om de laatste details in te vullen. Ter plekke zijn we geïnformeerd dat de aflevering van de twee toestellen voor eind januari gepland staat. Zodra de toestellen klaar staan zullen we de toestellen zelf overvliegen van Tsjechië, Hradec Králove naar Middenmeer!

LT UltraLight LT UltraLight LT UltraLight LT UltraLight LT UltraLight